X

Έλληνας ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας διαβόητου γκάνγκστερ

Ο αρχηγός της Mαφίας της Βοστώνης βρέθηκε νεκρός μέσα στη φυλακή. Πώς εμπλέκεται ο ομογενής.

Ant1news

Η δολοφονία του Τζέιμς "Γουάιτι" Μπούλτζερ, ενός από τους πιο γνωστούς γκάνγκστερ των ΗΠΑ και πληροφοριοδότη του FBI, μέσα σε ομοσπονδιακή φυλακή προκάλεσε αίσθηση πριν από μερικές μέρες.

Τώρα, η Boston Globe και οι New York Times αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία και ο ένας από αυτούς είναι ο Έλληνας ομογενής Φώτιος «Φρέντι» Γκίας.

Ο 89χρονος Τζέιμς "Γουάιτι" Μπούλτζερ, ήταν διαβόητος γκάνγκστερ στη Βοστώνη και μάλιστα η ζωή του έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Τζόνυ Ντεπ, στην ταινία "Black Mass".

Μεταφέρθηκε στη φυλακή Χάζελτον της Δυτικής Βιρτζίνια τη Δευτέρα και δολοφονήθηκε λίγες ώρες μετά. Βρέθηκε νεκρός την επόμενη μέρα. Ο δολοφόνος τον είχε χτυπήσει μέχρι θανάτου με κλειδαριά που είχε βάλει σε κάλτσα, ενώ τα μάτια του θύματος ήταν μερικώς βγαλμένα.

 

O 51χρονος Φώτιος "Φρέντι" Γκας, ήταν κρατούμενος στην ίδια φυλακή με τον Μπάλγκερ, και μισούσε τους πληροφοριοδότες. Είχε καταδικαστεί του τον Σεπτέμβριο του 2011, για τον φόνο του αρχηγού της μαφίας «Big Al’ Bruno», το 2003. Μετά τη δολοφονία μεταφέθηκε στην απομόνωση των φυλακών. Για την ώρα δεν συνεργάζεται με τις αρχές.

 

Ο Φώτιος Γκίας και ο πέντε χρόνια μικρότερος αδερφός του, Τάι, ήταν ένα διαβόητο δίδυμο εγκληματιών που είχαν γίνει φόβος και τρόμος στο Γουέστ Σπρίνγκφιλντ στη Μασσαχουσέτη.

Συνεργάζονταν με τη ιταλική Μαφία, αν και δεν μπορούσαν να γίνουν μέλη της επειδή ήταν Έλληνες, καθώς κανείς δεν τολμούσε να τα βάλει μαζί τους

«Κανείς δεν έμπλεκε μαζί τους και ειδικά με τον Φώτιο, επειδή ήταν αδίστακτοι και ικανοί για όλα» δήλωσε στην «Boston Globe» ο ιδιωτικός ερευνητής, Ted McDonough.