X

“Ποντάρει” στον ρατσισμό ο Τραμπ με το βλέμμα στις κάλπες (βίντεο)

Σφοδρές αντιδράσεις και από τους Ρεπουμπλικάνους για το ρατσιστικό σποτ του “Πλανητάρχη” ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.

Ant1news

 Δημοκρατικοί, μετανάστες και εγκληματικότητα “πρωταγωνιστούν” στο ρατσιστικό και διχαστικό σποτ που κυκλοφόρησε το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, περίπου δύο εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Το σποτ, που προβάλλεται στο διαδίκτυο, περιλαμβάνει εικόνες από τη δίκη του Λουίς Μπρακαμόντες, ενός μετανάστη από το Μεξικό που καταδικάστηκε το 2014 για τις δολοφονίες δύο αστυνομικών στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας. Ενδιάμεσα, δείχνει φωτογραφίες με μετανάστες, παραπέμποντας προφανώς στο καραβάνι των 3.000 Λατινοαμερικάνων που προσπαθούν να φτάσουν στα σύνορα, διασχίζοντας το Μεξικό.

«Ποιον άλλον θ' αφήσουν οι Δημοκρατικοί να περάσει;» είναι το ερώτημα που “περνάει” μέσα από το σποτ ο “Πλανητάρχης”, και δίνει την απάντηση: «Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί κάνουν και πάλι ασφαλή την Αμερική».

Σφοδρές αντιδράσεις και στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων

«Είστε ένας κατάπτυστος διχαστικός, το χειρότερο κοινωνικό δηλητήριο που έπληξε τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες», έγραψε στο Twitter ο Αλ Καρδένας, ο πρώην πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Φλόριντα. «Η διαφήμιση αυτή και η πλήρης αποδοχή σας θα καταδικάσουν εσάς και τη φανατική κληρονομιά σας για πάνα στα χρονικά της αμερικανικής ιστορίας», πρόσθεσε.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί, όπως ο Ρόμπερτ Ριτς, υπουργός Εργασίας επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, συνέκριναν τη διαφήμιση αυτή με το πολιτικό μήνυμα «Γουίλι Χόρτον» του 1988 που είχαν χρησιμοποιήσει οι υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου (μετέπειτα προέδρου) Τζορτζ. Χ. Ου. Μπους για να επικρίνουν τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον Μάικλ Δουκάκη. Ο Χόρτον είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία και διέπραξε αλλεπάλληλα εγκλήματα ενώ είχε πάρει άδεια από τη φυλακή, με βάση ένα πρόγραμμα που είχε στηρίξει ο Δουκάκης, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν κυβερνήτης της Μασαχουσέτης. Η διαφήμιση εκείνη είχε σχολιαστεί δυσμενώς επειδή υπογράμμιζε το γεγονός ότι ο Χόρτον ήταν μαύρος.

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που ο Τραμπ χρησιμοποιεί τον Μπρακαμόντες σε πολιτικό μήνυμά του. Οι ίδιες εικόνες είχαν περιληφθεί σε ένα άλλο βίντεο, τον περασμένο Ιανουάριο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την ορκωμοσία του προέδρου.

Το νέο αυτό ρατσιστικό και τρομολαγνικό βίντεο είναι ακόμη ένα «όπλο» στην προεκλογική φαρέτρα του Τραμπ, που στο μεταξύ έχει στείλει πάνω από 5.000 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό και απειλεί ότι μπορεί να στείλει έως και 15.000.

«Τα καραβάνια αποτελούνται από ανθρώπους και μερικούς πολύ σκληρούς μαχητές», έγραφε την Τετάρτη στο Twitter.