X

Κόλαση φωτιάς στην Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 5 οι νεκροί στην πόλη Παραντάις. Εκκενώνεται το Μαλιμπού.

Ant1news

 

Ξεκίνησε η μακάβρια καταμέτρηση. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει την βόρεια Καλιφόρνια. 

Όπως όλα δείχνουν, παγιδεύτηκαν στις φλόγες ενώ βρίσκονταν στα οχήματά τους, προσπαθώντας να γλυτώσουν από τη φωτιά, ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Μπάτε. 

Τα πέντε θύματα εντοπίστηκαν στην πόλη Πάρανταϊς, οι 26.000 κάτοικοι της οποίας είχαν λάβει όλοι τους εντολή εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. . 

«Εξαιτίας των εγκαυμάτων τους, δεν μπορούν να αναγνωριστούν» επισημαίνει το γραφείο του σερίφη σε δελτίο τύπου. 

Σύμφωνα με τον Μαρκ Γκιλαρντούτσι, αξιωματούχο του γραφείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, «το μέγεθος της καταστροφής που εμείς αντικρίσαμε είναι πραγματικά απίστευτο και ραγίζει καρδιές»  

 

Ήδη δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και παραθεριστές έχουν αρχίσει να αποχωρούν από την πανέμορφη πόλη της Καλιφόρνιας, ενώ τα πύρινα μέτωπα έχουν επεκταθεί σε μεγάλη ακτίνα, παρ' ότι επιχειρούν πολύ μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και ντόπιων φορέων. 

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη, σε περιοχή βορειοδυτικά του Λος Άντζελες. Οι πυροσβεστικές αρχές κάνουν λόγο για «άμεσο κίνδυνο» για τους 13.000 κατοίκους του Μαλιμπού, το οποίο περιβάλλεται από τη μία μεριά από βουνά και από την άλλη από τον ωκεανό.