X

“Βαριέμαι, δεν είμαι τρελός”: το μήνυμα του μακελάρη, αφού σκότωσε 12 άτομα, στην Καλιφόρνια

Μεταξύ των θυμάτων του 28χρονου, ο οποίος αργότερα έπεσε νεκρός, ήταν και ο ομογενής Τηλέμαχος Ορφανός.

Ant1news

Παγκόσμια αίσθηση και αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη για το μήνυμα που έγραψε στα social media ο μακελάρης, που σκότωσε 12 άτομα, σε μπαρ-εστιατόριο στην Καλιφόρνια, μεταξύ των οποίων και ο ομογενής Τηλέμαχος Ορφανος, ο πατέρας του οποίου – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – επέρριψε ευθύνες και στον Τραμπ για την τραγωδία.

 Ο Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, ο δράστης της ένοπλης επίθεσης, χρησιμοποίησε  ένα 45αρι ημιαυτόματο για να «γαζώσει» αδιακρίτως τους θαμώνες του «Borderline Bar & Grill», στην περιοχή Thousand Oaks, περίπου 40 μίλια δυτικά του Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια.

Γείτονες του 28χρονου δήλωσαν στο ABC News ότι ήταν πρώην πεζοναύτης και πιθανόν να υπέφερε από μετατραυματικό στρες, ενώ η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ήταν πρώην ναυτικός που είχε πολλές φορές προβλήματα με τον νόμο τα τελευταία χρόνια και μάλλον αυτοκτόνησε, αφού σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο.

Μάρτυρες που βρίσκονταν στην είσοδο του καταστήματος, είπαν ότι ο νεαρός άνδρας, που ήταν ντυμένος με μαύρα ρούχα, πυροβόλησε τον θυρωρό και τον ταμία στην ρεσεψιόν, πριν πετάξει χειροβομβίδες καπνού στο κτήριο και αρχίσει να πυροβολεί κατά των θαμώνων.

Όπως είπαν σε δημοσιογράφους εκπρόσωποι των αστυνομικών Αρχών της Πολιτείας, ο 28χρονος Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, λίγες στιγμές αφότου άνοιξε πυρ μέσα στο «Borderline», έγραψε σε πλατφόρμα social media, όπου διατηρούσε λογαριασμό, ότι δεν ήταν τρελός.

 

«Απλά βαριέμαι» έγραψε στο ποστ του για να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του. Σύμφωνα με το NBC News, έγραψε στην ίδια ανάρτηση ότι ήξερε πως η διανοητική του κατάσταση «θα αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης για πολλές δεκαετίες» και αναρωτήθηκε εάν ο κόσμος θα τον θεωρούσε τρελό.

Οι ερευνητές που εξετάζουν τα κίνητρα του δράστη πιστεύουν ότι ο Λονγκ επέλεξε το συγκεκριμένο μπαρ για λόγους εκδίκησης, αφού μάλλον πίστευε ότι σε αυτό διασκέδαζε τη μοιραία βραδιά η πρώην φίλη του....