X

Η Μελάνια “έφαγε” σύμβουλο του Τραμπ

Γιατί η Πρώτη Κυρία απαίτησε να απομακρύνει ο Πρόεδρος την Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ant1news

Το πολιτικό αδιέξοδο προσώπων και καταστάσεων που εδώ κι αρκετό καιρό έχει σχεδόν εδραιωθεί στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, μεταφέρθηκε στην Ανατολική Πτέρυγα με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ να ζητάει την αποχώρηση μιας υψηλόβαθμης γυναίκας που είναι μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, προκαλώντας δημόσια αντιπαράθεση.

Το γραφείο της πρώτης κυρίας γνωστοποίησε ότι η Μίρα Ρίκαρντελ, Αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ υπό τον Τζον Μπόλτον, δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό των υψηλόβαθμων στελεχών του Λευκού Οίκου. Η ανακοίνωση δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εφημερίδα “ The Wall Street Journal” ανέφερε ότι ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε την απόλυση της Ρίκαρντελ, μετά από απαίτηση της Μελάνιας και με αφορμή την σύγκρουση που υπήρξε μεταξύ των δύο γυναικών κατά την πρόσφατη επίσκεψη της πρώτης κυρίας στην Αφρική.

Πληροφορίες θέλουν την πρώτη κυρία να αισθάνεται πως η Ρίκαρντελ επιχείρησε να την εξαπατήσει αναφορικά με τους κυβερνητικούς πόρους που θα διατέθηκαν για τη στήριξη της περιοδείας της.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος τύπου της Μελάνια δήλωσε ότι σύμβουλος «δεν αξίζει πλέον την τιμή να υπηρετεί σε αυτόν τον Λευκό Οίκο».