X

Εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις φωτιές στην Καλιφόρνια

Σοκ και τρόμος για τον τελικό απολογισμό των θυμάτων. Ούτε το μισό μέτωπο δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμη οι πυροσβέστες.

Ant1news

Το 45% του μετώπου της φονικής και καταστροφικής πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια, το μέγεθος της οποίας έχει φτάσει τα 570.000 στρέμματα, έχουν θέσει υπο πλήρη έλεγχο οι πυροσβέστες, που εξακολουθούν να δίνουν τιτάνιο αγώνα για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της, το απογεύμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), από τις αρμόδιες Αρχές, οι σοροί των 7 ανθρώπων που εντοπίστηκαν αρκετές ώρες νωρίτερα, αυξάνοντας σε 63 τους νεκρούς απο την πυρκαγιά, που οι αρχές αποκαλούν "Camp Fire", ειναι τα τελευταία λείψαν που έχουν εντοπιστεί έως αυτήν την ώρα.

Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η εκτίμηση του σερίφη της περιοχής, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θεωρούνται αγνοούμενοι από τις αρχές στην πόλη Πάρανταϊς και άλλες περιοχές της Κομητείας, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω

Συγγενείς και επιζώντες της φονικότερης πυρκαγιάς στην ιστορία της Καλιφόρνιας αναζητούν εναγωνίως νέα για την τύχη των 630 ανθρώπων, που αγνοούνται μία εβδομάδα μετά την πυρκαγιά που σχεδόν έσβησε από τον χάρτη την πόλη Πάρανταϊς.

Καθώς σχεδόν 12000 σπίτια και κτίρια κάηκαν, οι πυροπαθείς εγκαταστάθηκαν σε σκηνές ή στα οχήματά τους, την ώρα που τα κέντρα υποδοχής των εκτοπισμένων έχουν πλημμυρίσει από κόσμο.

Την ίδια ώρα οι ομάδες έρευνας «χτενίζουν» τις πληγείσες περιοχές αναζητώντας σορούς ή ο,τιδήποτε θα μπορούσε να έχει ίχνη ανθρώπινου DNA.

Ο αριθμός των ανθρώπων, τα ίχνη των οποίων αγνοούνται μετά την πυρκαγιά, παρουσίασε διακυμάνσεις όλη την εβδομάδα με τις αρχές να προειδοποιούν ότι αυτοί οι αριθμοί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αλλάζουν μέρα με την ημέρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αγνοούμενοι έχουν επιζήσει της καταστροφής και δεν έχουν προς το παρόν ενημερώσει την οικογένειά τους ή τις αρχές ότι είναι καλά.