X

Τραμπ: Θα κλείσουμε μόνιμα τα σύνορα με το Μεξικό

Νέες απειλές από τον Αμερικανό Πρόεδρο για τα καραβάνια μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στις ΗΠΑ.

Ant1news

Την προειδοποίηση ότι «θα κλείσουμε τα σύνορα (σ.σ. με το Μεξικό) μόνιμα, αν χρειαστεί» απηύθυνε, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανάρτηση, στην οποία ο  πρόεδρος των ΗΠΑ καλεί το Μεξικό να σταματήσει να δέχεται μετανάστες και να τους στείλει πίσω στη χώρα τους, έγινε μετά την επίθεση με δακρυγόνα στο καραβάνι των μεταναστών που κινήθηκαν με ειρηνικές διαθέσεις και επιχείρησαν να διασχίσουν τα αμερικανικά σύνορα στην Τιχουάνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε συγκεκριμένα: «το Μεξικό πρέπει να μετακινήσει τους μετανάστες με τις σημαίες, πολλοί εκ των οποίων είναι ψυχροί κακοποιοί, πίσω στις χώρες τους. Κάντε το με αεροπλάνο, κάντε το με λεωφορείο, κάντε το όπως θέλετε, αλλά ΔΕΝ πρόκειται να έρθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα κλείσουμε τα σύνορα μόνιμα αν χρειαστεί».

Απηύθυνε μάλιστα έκκληση προς το Κονγκρέσο να «χρηματοδοτήσει το Τείχος», που επιθυμεί να χτίσει, στα σύνορα με το Μεξικό.

 

Δεκάδες συλλήψεις μεταναστών από την αμερικανική πλευρά των συνόρων με το Μεξικό

Σαράντα δύο μετανάστες συνελήφθησαν από την αμερικανική πλευρά των συνόρων με το Μεξικό, καθώς επιχειρούσαν να περάσουν στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

«Σαράντα δύο άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα και συνελήφθησαν. Και, για είμαι ειλικρινής, πολλοί (άλλοι) κατάφεραν να διασχίσουν τα σύνορα (χωρίς να συλληφθούν)» δήλωσε στο CNN ο Ρόντνεϊ Σκοτ, ένας αξιωματικός της συνοριοφυλακής.

Οι συλληφθέντες μετανάστες, οι περισσότεροι εξ αυτών ενήλικες άνδρες, βρίσκονταν μεταξύ μιας ομάδας 500 ανθρώπων που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα στην Τιχουάνα, προτού τους απωθήσουν οι δυνάμεις ασφαλείας των ΗΠΑ, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών. Τα σύνορα μεταξύ Τιχουάνα και Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, έκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα μετά το περιστατικό.

«Αυτή τη στιγμή κατασκευάζουμε ένα νέο συνοριακό τείχος όμως δεν έχει τελειώσει. Ορισμένα τμήματα, που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, έχουν γίνει από μεταλλικά υλικά που οι στρατιωτικοί μας έδωσαν» σημείωσε ο Σκοτ για να εξηγήσει τις αστοχίες στην κατασκευή του τείχους.

«Η ομάδα (των μεταναστών) κομμάτιασαν αρκετά τμήματα, δίπλωσαν ένα μικρό μέρος (του φράκτη) προτού ορμήσουν (στο αμερικανικό έδαφος) και ξεκινήσουν να επιτίθενται στους συνοριοφύλακες που κατάφεραν να τους απωθήσουν χρησιμοποιώντας τεχνικές αντιμετώπισης ταραχών» εξήγησε ο ίδιος.

Το Μεξικό απέλασε 98 μετανάστες που επιχείρησαν μάταια να εισέλθουν σε αμερικανικό έδαφος

Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι απέλασε 98 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική που επιχείρησαν μάταια χθες να εισέλθουν διά της βίας στις ΗΠΑ.

«98 άνθρωποι τέθηκαν στη διαθεσιμότητα των μεταναστευτικών αρχών και απελάθηκαν» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa Gerardo Garcia Benavente ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταναστεύσεων.