X

Η γκάφα του Τραμπ που αποκάλυψε απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες

Γιατί η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ, ήταν γεμάτη “στραβοπατήματα”.

Ant1news

Μπορεί οι Αμερικανοί στρατιώτες να του επεφύλαξαν υποδοχή ροκ σταρ κατά την επίσκεψή του στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την μια γκάφα μετά την άλλη.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανάρτησε στο Twitter ένα βίντεο που αποκαλύπτει απόρρητες πληροφορίες όπως το που βρίσκονται αναπτυγμένες επίλεκτες ναυτικές ομάδες σαν τη φημισμένη Navy Seals, αλλά και τα πρόσωπα των μελών τους, τα οποία συνήθως καλύπτονται για λόγους ασφαλείας.

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό στραβοπάτημα του Τραμπ. Στο στόχαστρο των μέσων ενημέρωσης μπήκε και εξ αιτίας της απόφασής του να υπογράψει επάνω σε καπέλα με το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας, "Κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά".

Κατά την προσφιλή του συνήθεια, ισχυρίστηκε πως πρόκειται για fake news γράφοντας στο Twitter: “Αν οι γενναίοι άνδρες μας μου ζητούν να βάλω την υπογραφή μου θα το κάνω. Φαντάζεστε να έλεγα όχι; Δεν φέραμε μαζί μας ούτε τους δώσαμε εμείς τα καπέλα, όπως λένε τα μέσα των ψευδών ειδήσεων.”

 

Όλα αυτά ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες ο κυβερνητικός μηχανισμός έχει βάλει λουκέτο, μετά την αναστολή της λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, με αφορμή το κονδύλι 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση του τοίχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Εξέλιξη για την οποία οι ενήλικοι Αμερικανοί σε ποσοστό 47% κατηγορούν αποκλειστικά τον πλανητάρχη, με το 33% να θεωρεί υπεύθυνους τους Δημοκρατικούς κοινοβουλευτικούς.