X

Ραγδαία αύξηση των ποντικιών στη Νέα Υόρκη (βίντεο)

Άνιση είναι η μάχη των κατοίκων και των Αρχών της αμερικανικής μητρόπολης με τον ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό των ποντικών.

Ant1news

Η μάχη των κατοίκων της Νέας Υόρκης με τα ποντίκια έχει ξεκινήσει αιώνες πριν, όταν οι πρώτοι έμποροι μετακόμισαν στην αμερικανική μητρόπολη, όμως τώρα πλέον, οι ειδικοί έχουν κηρύξει κανονικό πόλεμο, με τα τρωκτικά των οποίων ο πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία.

Η Νέα Υόρκη αν δεν είναι η πρώτη, είναι μία από τις κορυφαίες περιοχές της Αμερικής με ποντίκια, με τους πληθυσμούς τους να διαχωρίζονται σε ποντίκια της πάνω και της υπόγειας πόλης.

Τα παράπονα για τα ποντίκια αυξάνονται, όμως, και στην Ουάσιγκτον, τη Φιλαδέλφεια και τη Βοστόνη, με τους επιστήμονες να αποδίδουν τα αίτια στην κλιματική αλλαγή.

Τα ποντίκια δεν αναπαράγονται όταν έχει χαμηλές θερμοκρασίες, όμως η άνοδος του υδράργυρου τα έχει κάνει να μην σταματούν σε καμία εποχή του χρόνου.

Το χειρότερο είναι ότι τα ποντίκια βοηθούν στην εξάπλωση ασθενειών, όπως τα βακτήρια και η σαλμονέλα. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι μία γυναίκα πέθανε από το βακτήριο λεπτοσπίροσις, το οποίο μεταδίδεται μέσω των ούρων των ποντικιών.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί δεν είναι και τόσο σίγουροι ότι μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο με τα ποντίκια, αφού όπως λένε η καλύτερη λύση είναι η καλύτερη οργάνωση στη διαχείριση απορριμμάτων και η προστασία άλλων οργανισμών από τα ποντίκια.