X

“Καθηλώνονται” και στις ΗΠΑ τα Boeing 737 Max

Αναπάντητα παραμένουν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στην Αιθιοπία…

Ant1news

Με καθυστέρηση σε σχέση με την ΕΕ και διάφορες χώρες του κόσμου, οι ΗΠΑ προχωρούν με τη σειρά τους στην καθήλωση των αεροσκαφών τύπου Boeing 737 Max 8 και Max 9, καθώς παραμένουν αναπάντητα τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στην Αιθιοπία και εγείρονται ανησυχίες για την ασφάλεια των συγκεκριμένων αεροσκαφών. 

«Θα εκδώσουμε διάταγμα με επείγοντα χαρακτήρα για την καθήλωση όλων των αεροσκαφών 737 MAX 8 και 737 MAX 9 και την απαγόρευση των πτήσεων με αυτούς τους τύπους αεροσκαφών», ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. 

«Όλα αυτά τα αεροπλάνα καθηλώνονται άμεσα», σημείωσε ο Τραμπ, διευκρινίζοντας πως κάθε αεροπλάνο που αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα θα συνεχίσει μέχρι να φτάσει στον προορισμό του και κατόπιν θα καθηλωθεί. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά όλες οι αεροπορικές εταιρείες και οι πιλότοι που επηρεάζονται απ' αυτή την απόφαση. 

Ο Τραμπ τόνισε ακόμη ότι η ασφάλεια των Αμερικανών είναι πρωταρχικής σημασίας και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας θα εκδώσει άμεσα σχετική ανακοίνωση. 

Επίσης, ανέφερε ότι η απόφαση καθήλωσης των συγκεκριμένων αεροσκαφών «δεν ήταν απαραίτητη, αλλά θεωρήσαμε ότι ήταν η σωστή απόφαση».