X

Η Apple «έκλεψε» την Άντζελα Άρεντς από την Burberry

Τη διευθύνουσα σύμβουλο της Burberry εντάσσει στο δυναμικό της η Apple, τοποθετώντας την επικεφαλής των λιανικών και online πωλήσεων.

Ant1news

Άρωμα γυναίκας έβαλε η Apple στο διοικητικό της συμβούλιο, «αρπάζοντας» τη διευθύνουσα σύμβουλο της βρετανικής εταιρείας ένδυσης Burberry. Η 52χρονη Άντζελα Άρεντς «σπάει» το ανδροκρατούμενο κατεστημένο των υψηλόβαθμων στελεχών του τεχνολογικού κολοσσού και θα αναλάβει τη στρατηγική ανάπτυξη των καταστημάτων λιανικής και των online πωλήσεων της Apple.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεταγραφή της Apple από το χώρο της μόδας, μετά την πρόσληψη του Πολ Ντενέβ, πρώην διευθύνοντος συμβούλου του οίκου Υβ Σεν Λοράν.

Τα επιτεύγματα της Άρεντς στη διάρκεια της θητείας της στη Burberry μιλούν από μόνα τους. Σύμφωνα με τους Financial Times, από το 2006 που ανέλαβε διευθυντικό πόστο, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ανήλθε από τα 2,4 δισ. ευρώ στα 8,3 δισεκατομμύρια, ενώ η αξία των μετοχών κατέγραψε άνοδο 461% μέσα στην τελευταία πενταετία.

Η Άντζελα Άρεντς γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1960 σε μία μικρή πόλη της Ιντιάνα. Έχει διατελέσει πρόεδρος του οίκου Donna Karan επί 6 χρόνια, ενώ τον Ιανουάριο του 2006 ανέλαβε διευθύνουσα σύμβουλος της Burberry. Το 2012 ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη CEO στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το περιοδικό Forbes την κατατάσσει μεταξύ των ισχυρότερων γυναικών του πλανήτη.