X

Παραγγελίες-μαμούθ για νέα αεροσκάφη

Χρυσάφι στα πόδια της Boeing και της Airbus «έστρωσαν» οι Άραβες, καθώς οι παραγγελίες προς τις αεροπορικές βιομηχανίες ξεπέρασαν τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ κατά την πρώτη ημέρα του Dubai Air Show.

Ant1news

Τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στα χρονικά έκανε η Emirates, παραγγέλνοντας 150 Boeing 777X και 50 Airbus A380, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Ο Σεΐχης Αχμέντ Μπιν Σαΐντ αλ Μακτούμ έβγαλε το «μπλοκάκι» και συμπλήρωσε το αστρονομικό ρεκόρ στην επιταγή, κάνοντας τους υπευθύνους των αεροπορικών εταιρειών να... γουρλώσουν με έκπληξη τα μάτια τους.

Και όλα αυτά μόνο κατά την πρώτη ημέρα της Διεθνούς Έκθεσης που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, η οποία ανέδειξε σε μεγάλο πρωταγωνιστή την αμερικανική Μπόινγκ. Εκτός από την παραγγελία της Emirates, η Boeing δέχθηκε προσφορές για τα αεροσκάφη νέας γενιάς από τις Qatar Airways, FlyDubai και Etihad, αλλά και συνολικά 117 παραγγελίες για 737 και 787.

Στον αντίποδα η ευρωπαϊκή Airbus δέχθηκε παραγγελίες ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το διεθνές Air Show στο εμιράτο του Ντουμπάι ολοκληρώνεται την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου.