X

Μικρή αύξηση της ανεργίας τον Νοέμβριο στη Γαλλία

Ανοδικά κινήθηκε εκ νέου ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία, μετά από μία μικρή υποχώρηση τον Οκτώβριο.

Ant1news



Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε με 17.800 νέους εγγεγραμμένους και ανέρχεται στα 3,29 εκατομμύρια συνολικά, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.

Τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2011, ο αριθμός των ανέργων είχε μειωθεί κατά 20.500 άτομα, με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, να δηλώνει ότι "ξεκίνησε" η αντιστροφή της τάσης.

Όμως, τον Νοέμβριο ο αριθμός των καταγεγγραμένων ανέργων αυξήθηκε, με το ποσοστό να ξεπερνά το 10% και σε πραγματικούς αριθμούς τα 3,293 εκατομμύρια.  Αν εξαιρεθούν, πάντως, οι μερικώς απασχολούμενοι και όσοι εργάστηκαν βραχυπρόθεσμα, η τάση παραμένει πτωτική, με αποτέλεσμα ο υπουργός Εργασίας, Μισέλ Σαπέν να κάνει λόγο για πραγματικά αντιστροφή κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων στα μητρώα των ανέργων τον Δεκέμβριο θα ανακοινωθεί στις 27 Ιανουαρίου. Στις τελευταίες προβλέψεις της, πάντως, η στατιστική υπηρεσία Insee δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης αφού θεωρεί ότι, μετά από μια μικρή σταθεροποίηση, το ποσοστό της ανεργίας θα αυξηθεί ελαφρά στα μέσα του 2014. Παρόμοιες εκτιμήσεις έχουν κάνει τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.