X

Μαϊμού φτωχοί και στην Ιταλία

Αναληθή, μηδαμινά εισοδήματα δήλωναν στην Ιταλία 3.435 μαϊμού φτωχοί, οι οποίοι λάμβαναν επιδόματα ή δεν πλήρωναν εισφορές.

Ant1news

Από τα στοιχεία της οικονομικής αστυνομίας προκύπτει ότι κάθε ημέρα στην Ιταλία διαπράττονται 12 αδικήματα κατά του δημοσίου. Χαρακτηριστικό είναι το ότι μέσα στο 2013 περίπου 3.500 Ιταλοί πολίτες ευνοούνταν με δυνατότητα πρόσβασης στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με παροχή δωρεάν βιβλίων για τα παιδιά τους στα σχολεία και με μειωμένα δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια, παρά το ότι δεν ήταν φτωχοί, όπως δήλωναν.

Παράλληλα, 4.210 επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα ευθύνονται για απάτες σε βάρος του ιταλικού δημοσίου. Συνολικά, εξαιτίας απάτης σε βάρος της δημόσιας διοίκησης και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης επιχειρήσεων και ιδιωτικών πρωτοβουλιών την χρονιά που μας πέρασε αποταμιεύθηκαν παράνομα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις σπατάλες στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης υπολογίζεται ότι ζημίωσαν τον όλο μηχανισμό του ιταλικού  δημοσίου κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ.