X

Σταμάτησε να λειτουργεί στην Κριμαία η μεγαλύτερη ουκρανική τράπεζα

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ουκρανίας σταμάτησε τη λειτουργία της στην Κριμαία εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην χερσόνησο.

Ant1news



Η PrivatBank έκανε γνωστό σήμερα ότι διακόπτει τη λειτουργία της στην Κριμαία μέχρι να διευκρινιστεί το νομικό καθεστώς της χερσονήσου, που τελεί πλέον υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τράπεζα αναφέρει ότι έκλεισε τα υποκαταστήματά της και διέκοψε την κίνηση των λογαριασμών «λόγω της ασάφειας όσον αφορά στο νομικό καθεστώς του τραπεζικού συστήματος της χερσονήσου».

«Για να μπορέσουμε και πάλι να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους Ουκρανούς καταθέτες θα πρέπει να λάβουμε οδηγίες εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας της Ουκρανίας και να ενημερωθούμε για τους κανονισμούς και τους όρους εργασίας στα τραπεζικά υποκαταστήματα της Δημοκρατίας της Κριμαίας», διευκρίνισε η PrivatBank, ιδιοκτησίας του πολυεκατομμυριούχου Ιγκόρ Κολομόισκ.

Η τράπεζα έχει καταγεγραμμένους ως πελάτες 790.000 ιδιώτες και 12.000 επιχειρήσεις στην Κριμαία, που αριθμεί 2 εκατομμύρια κατοίκους. Όλα τα υποκαταστήματά της παρέμειναν κλειστά σήμερα, ενώ εξω από άλλες τράπεζες είχαν συγκεντρωθεί πολλοί πελάτες που ανησυχούσαν έντονα για τις καταθέσεις τους.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία οι ουκρανικές τράπεζες ενδέχεται να χάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.