X

Στις 4 και 5 Ιουνίου η σύνοδος της G7

Στις 4 και 5 Ιουνίου στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί η επόμενη σύνοδος κορυφής της G7, η οποία θα αντικαταστήσει τη Σύνοδο της G8 που επρόκειτο να διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Σότσι της Ρωσίας.

Ant1news



Την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής της Συνόδου των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) ανακοίνωσε το βράδυ το γραφείο Τύπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Οι ηγέτες της G7 θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 4-5 Ιουνίου 2014», ανέφερε σχετικά το γραφείο Τύπου στον λογαριασμό του στο Twitter.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ιαπωνίας θα συναντηθούν στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες με τους προέδρους του Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες των επτά χωρών στην έκτακτη σύνοδό τους στις 24 Μαρτίου είχαν συμφωνήσει να ακυρώσουν τη σύνοδο του Σότσι (G8) ως αντίδραση την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ουκρανική κρίση

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και κορυφαία στελέχη κυβερνήσεων των κρατών-μελών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του πλανήτη συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία πρέπει να αποτελέσει μέρος της λύσης.

Ο Σόιμπλε πρόσθεσε πως αναμένει να γίνουν αναφορές στην Ουκρανία στα τελικά ανακοινωθέντα των εργασιών της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Συμφωνήσαμε όλοι ότι πρέπει να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα από κοινού», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών από την Ουάσινγκτον, σημειώνοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποτελέσει μέρος ης λύσης και «δεν επιθυμούμε να το κάνουμε αυτό δύσκολο» για τη Μόσχα.