X

Αυτές είναι οι ακριβότερες χώρες του κόσμου

Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις ακριβότερες χώρες του κόσμου δεν κρύβει εκπλήξεις, ούτε στις υψηλές της θέσεις, αλλά ούτε και στις χαμηλές της, όπου βρίσκονται οι πιο φτωχές.

Ant1news

Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις ακριβότερες χώρες του κόσμου δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Ελβετία και η Νορβηγία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ακριβότερων χωρών και ακολουθούν οι Βερμούδες και η Αυστραλία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Οργανισμού.

Οι πιο φτηνές χώρες, στο άλλο άκρο είναι η Αίγυπτος, το Πακιστάν, η Μιανμάρ, η Αιθιοπία και το Λάος, σύμφωνα με την ανασκόπηση των οικονομικών δεδομένων, η οποία σκοπό έχει να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και να μετρήσει την αγοραστική δύναμη μεταξύ χωρών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, κατετάγη στην 25η θέση, πολύ χαμηλότερα από τις άλλες χώρες που διαθέτουν μεγαλύτερα εισοδήματα.

Οι πλουσιότερες χώρες, με βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν(ΑΕΠ) τους είναι το Κατάρ, το Μακάο, το Λουξεμβούργο, το Κουβέιτ και το Μπρούνεϊ.

Οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων το Μαλάουι, η Μοζαμβίκη και η Λιβερία, έχουν κατά κεφαλήν εισόδημα κάτω από 1.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα από τα 90.6 τρισεκατομμύρια δολάρια της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής το 2011, προήλθε από τις τριτοκοσμικές χώρες.

Η έρευνα είχε κάποιες διαφοροποιήσεις τόσο σε σχέση με τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για να πραγματοποιηθεί, όσο και στα αποτελέσματά της, από το 2005 που είχε γίνει τελευταία φορά. Αυτήν τη φορά οι μεσαίες οικονομικά χώρες καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος στη λίστα, μεγαλύτερο από ότι οι χώρες που είναι ψηλά και από αυτές που βρίσκονται στις χαμηλές θέσεις της κατάταξης.