X

Βάιντμαν: Κίνδυνος από τυχόν επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων

Τον κώδωνα του κινδύνου για μία ενδεχόμενη επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη έκρουσε ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ.

Ant1news



Ο επικεφαλής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ), Γενς Βάιντμαν, έστειλε σαφές μήνυμα το Σάββατο ότι οι μεταρρυθμίσεις των ευρωπαϊκών χωρών θα πρέπει να συνεχιστούν με σταθερά βήματα, ενώ ανέφερε ότι  οι πρόσφατες ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενέχουν κινδύνους.

Ο Βάιντμαν, που συμμετείχε στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) στο Μιλάνο, αναφέρθηκε στον «κίνδυνο οι πολιτικοί να επιβραδύνουν τις προσπάθειες προώθησης των μεταρρυθμίσεων και στον κίνδυνο οι επενδυτές να αναλάβουν υπέρμετρα ρίσκα σε αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων, κάτι το οποίο θα έθετε σε κίνδυνο την χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

«Η νομισματική πολιτική είναι δίχως αμφιβολία σε μια δύσκολη κατάσταση αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο Βάιντμαν, υπογραμμίζοντας την στασιμότητα της οικονομίας των κρατών μελών της ευρωζώνης και την μείωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των επιχειρήσεων.