X

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για ενδεχόμενο Grexit καταστρώνει το Λονδίνο

«Εντείνουμε τον έκτακτο σχεδιασμό ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε κι αν μας προκύψει», δηλώνει ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζόρτζ Όζμπορν

Ant1news


Η βρετανική κυβέρνηση καταστρώνει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και για την αναταραχή που θα προκληθεί στις αγορές, δήλωσε ο  υπουργός Οικονομικών, Τζόρτζ  Όζμπορν, όπως μετέδωσε το Dow Jones Neswires.

Ο Όζμπορν, μιλώντας στο BBC, υπογράμμισε πως «γι’ αυτό πηγαίνω αύριο (Δευτέρα) στην G-20, για να ενθαρρύνω την επίλυση της κρίσης. Αυτός είναι ο λόγος που εντείνουμε τον σχεδιασμό εκτάκτου ανάγκης εντός συνόρων».  

Παράλληλα, διευκρίνισε, πως σε μια κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία και το Λονδίνο θα βρεθεί ενώπιον μιας κρίσιμης επιλογής, πρέπει να διασφαλιστεί ότι η αστάθεια στο εξωτερικό δεν θα ενταθεί από ενδεχόμενη αστάθεια εντός της Βρετανίας.

«Αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ, αυτό θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές στην Ευρώπη. Γι’ αυτό πρέπει να αποφύγουμε να βγει η κρίση εκτός ελέγχου, και γι’ αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει μια διεθνής προσπάθεια για την επίλυση της διαφοράς ( μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών)», σημείωσε ο Τζόρτζ Όζμπορν και κατέληξε λέγοντας  πως «στη Βρετανία, εντείνουμε τον έκτακτο σχεδιασμό ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε κι αν μας προκύψει».