X

Στο επίκεντρο των σχολίων η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Τι σχολιάζουν για τη λίστα μεταρρυθμίσεων η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης και ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

Ant1news

Η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Christiane Wirtz δήλωσε ότι είναι στο χέρι της Ελλάδας να υποβάλει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, ενώ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Martin Jaeger στο πλαίσιο του κυβερνητικού briefing, δήλωσε ότι «περιμένουμε από την ελληνική πλευρά» να υποβάλει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που «αξίζουν συζήτησης» και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τις διαπραγματεύσεις στην ευρωζώνη.

Ο Martin Jaeger πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης «δεν έχουν ενεργό ρόλο αυτή τη στιγμή με την έννοια ότι αναμένουμε τις προτάσεις της Ελλάδας». Πρώτιστος στόχος είναι η συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων και εξαρτάται από την «ποιότητα» των ελληνικών προτάσεων. «Η μπάλα παραμένει στο γήπεδο της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο δημοσίευμα του Bloomberg σημειώνονται δηλώσεις του κ. Jaeger ότι οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα της Ελλάδας απαιτούν την ψήφο της Bundesbank ενώ ο ίδιος τόνισε ότι δεν μπορεί να προβλέψει το χρονοδιάγραμμα της επίτευξης συμφωνίας Ελλάδας-πιστωτών.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας ακόμη περιμένουν από την Αθήνα να παρουσιάσει μια λεπτομερή και αναλυτική λίστα μεταρρυθμίσεων και δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για μια συνάντηση του Eurogroup, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters o Γερμανός εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

De Guindos: Δεν τίθεται θέμα Grexit

Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis De Guindos προσθέτοντας ότι δεν τίθεται υπό συζήτηση έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Ως προς την Ευρώπη, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών βλέπει  την ευρωπαϊκή οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμό κοντά στο 2%, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα προκαλέσει έκπληξη με άνοδο.