X

ΥΠΕΞ Βρετανίας: Αν πάτε στην Ελλάδα, πάρτε μαζί σας μετρητά

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί όσους ετοιμάζονται να επισκεφθούν τη χώρα μας να έχουν μαζί τους μετρητά σε περίπτωση που κλείσουν τα ΑΤΜ.

Ant1news


Οι Βρετανοί τουρίστες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα πρέπει να έχουν μαζί τους μετρητά, καθώς μπορεί να τα χρειαστούν σε περίπτωση που κλείσουν τα ΑΤΜ, λόγω κλιμάκωσης της οικονομικής κρίσης της χώρας, προειδοποιεί το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβουλεύει τους ταξιδιώτες που έχουν επιλέξει την Ελλάδα για τις διακοπές τους να έχουν μαζί τους «αρκετά χρήματα ώστε να καλύψουν έκτακτες ανάγκες και τυχόν απροσδόκητες καθυστερήσεις».

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα πλησίασε ακόμα περισσότερο στην χρεοκοπία όταν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών απέκλεισαν ένα νέο «μεγάλο» πρόγραμμα διάσωσης, όπως αυτά του 2010 και το 2012.

Ωστόσο, ο ΕΟΤ διαβεβαίωσε τη βρετανική εφημερίδα ότι δεν προβλέπεται κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας αν και επισήμανε ότι οι τουρίστες συνιστάται να έχουν μαζί τους και μετρητά και κάρτες όταν ταξιδεύουν σε οποιονδήποτε προορισμό.