X

Νεαροί βουλευτές του CDU προτείνουν διαπραγματεύσεις για Grexit

Νεαροί βουλευτές του CDU βλέπουν μόνο μια επιλογή για την Ελλάδα: Την πραγματική χρεοκοπία εντός ευρώ και έπειτα διαπραγματεύσεις για μια έξοδο.

Ant1news

Το ζήτημα της Ελλάδας τέθηκε την περασμένη Τετάρτη επί τάπητος σε κλειστή συνάντηση 15 μελών της γερμανικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι ίδιοι προτείνουν να χρεοκοπήσει η χώρα μας εντός ευρώ και ύστερα να υπάρξει αποπομπή της χώρας από την Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος Μαρκ Χάουπτμαν, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, απέρριψε το ενδεχόμενο παροχής νέας βοήθειας και τόνισε: «Με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, θα ήταν σαν να προαναγγέλλουμε αλλαγή του συστήματος της Ευρωζώνης σε μεταβιβαστική ένωση. Ως εναλλακτική επιλογή μένει μόνο μια πραγματική χρεοκοπία εντός ευρώ και έπειτα διαπραγματεύσεις για μια έξοδο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt» στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο 29χρονος Μαριάν Βεντ, ο οποίος δήλωσε: «Δεν θέλουμε να καταλήξουμε να υποχρεωθούμε για κάτι, αλλά να προχωρήσουμε προς όφελος όλων με συντεταγμένη διαδικασία». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η συνάντηση δεν στρεφόταν κατά της ηγεσίας του κόμματος.