X

Επιτάχυνση των συζητήσεων στην Ελλάδα ζητούν Μέρκελ και Ολάντ

Σε επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων καλούν την Ελλάδα η Άγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ. Πιθανή συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ στη Ρίγα.

Ant1news

Ανοιχτοί σε συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα στη Ρίγα δήλωσαν η γερμανίδα Καγκελάριος και ο γάλλος πρόεδρος, λίγο πριν τη σύνοδο Κορυφής στην πρωτεύουσα της Λετονίας.

Ωστόσο, οι δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις συνομιλίες ώστε να υπάρξει άμεσα μια συμφωνία ανάμεσα στη χώρα μας και στους εταίρους.

«Οι συζητήσεις με την Ελλάδα πρέπει να επιταχυνθούν. Ελπίζουμε να υπάρξει ξεκάθαρη πρόοδος στις ομάδες εργασίας, ιδίως στο επονομαζόμενο Brussels Group», σημείωσε η Άγκελα Μέρκελ.

Από πλευράς του ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την επιθυμία για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης μιας διαρκούς συμφωνίας με την Αθήνα.

Συνάντηση Μέρκελ με Τσίπρα στη Ρίγα;

Γερμανός αξιωματούχος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Άγκελα Μέρκελ να συναντήσει κατ ιδίαν τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Συνόδου.

Η ίδια πηγή ανέφερε ακόμα ότι δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα στη διάρκεια της Συνόδου. «Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι αποφασιστικής σημασίας», πρόσθεσε.