X

Για πρώτη φορά η πλειοψηφία των Γερμανών… δείχνει Grexit

Το 70% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση δηλώνουν αντίθετοι σε νέες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα.

Ant1news



Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάσσεται για πρώτη φορά η πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο το οποίο επικαλείται σήμερα το δημόσιο κανάλι ZDF.

Στη σχετική δημοσκόπηση, που γίνεται εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, το 51% τάσσεται υπέρ του Grexit, ενώ περίπου το 70% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι σε νέες παραχωρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα.

Μόνο το 41% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη έναντι 55% στις αρχές του έτους, σύμφωνα με το βαρόμετρο που πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες και θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα στη Γερμανία.

Ωστόσο αυτό δεν συνεπάγεται με έλλειψη εμπιστοσύνης προς την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία είναι αντίθετη στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς το κόμμα της αυξάνει το ποσοστό του μεταξύ των ψηφοφόρων. Το συντηρητικό κόμμα του οποίου ηγείται, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 41% των προτιμήσεων ψήφου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Οι συνέπειες που θα έχει στη γερμανική οικονομία ένα ενδεχόμενο «Grexit» προκαλούν όλο και λιγότερο φόβο στους Γερμανούς. Το 65% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα προκαλέσει λίγες ή καθόλου αρνητικές συνέπειες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς στο διάστημα 9-11 Ιουνίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.230 προσώπων.