X

Ντε Γκίντος-Στουμπ: Παραμένουν οι διαφορές με την Ελλάδα

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σύμφωνα με τους υπουργούς Οικονομικών της Ισπανίας και της Φινλανδίας.

Ant1news



Ανοιχτά παραμένουν αρκετά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, όπως ανέφεραν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ισπανίας και της Φινλανδίας, προσερχόμενοι στο κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ, Λουίς Ντε Γκίντος, σημείωσε ότι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένουν, όμως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται την πρόταση των πιστωτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος προειδοποίησε ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά κενά μεταξύ των δύο πλευρών. «Τα ελληνικά κείμενα έχουν αρκετά μεγάλες διαφορές», δήλωσε ο Στουμπ.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σικλούνα, είπε οι υπουργοί Οικονομικών έλαβαν ένα νέο έγγραφο με προτάσεις από τον Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο θα συγκριθεί στο Eurogroup με την πρόταση των θεσμών. «Ξεμένουμε από σχόλια και υπομονή», προειδοποίησε, ωστόσο, ο Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ.