X

«Αρμαγεδδών» στις χρηματαγορές όλου του κόσμου

Συνεχίζεται το ντόμινο της κατάρρευσης με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να παίρνουν την σκυτάλη από τις ασιατικές αγορές. Στο «κόκκινο» και η Σοφοκλέους.

Ant1news

Η εικόνα των διεθνών χρηματαγορών δείχνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση. Τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου καταγράφουν σημαντικές απώλειες και μένει να δούμε αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Την Παρασκευή ο Dow Jones κατέγραψε μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις στην ιστορία του λόγω των ανησυχιών για την οικονομική κρίση στην Κίνα και των επιπτώσεων από την κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Την Κυριακή οι χρηματαγορές στη Μέση Ανατολή διατήρησαν το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα, ενώ κάθετη ήταν η πτώση των χρηματιστηρίων στις ασιατικές αγορές σήμερα.

Οι επενδυτές περίμεναν ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας θα παρείχε ρευστότητα, αλλά η διάψευση των προσδοκιών τους έφερε μεγάλες απώλειες. Ο δείκτης Nikkei κατέγραψε απώλειες 4,61% ενώ στη Σαγκάη οι απώλειες ξεπέρασαν το 8%.

Μοιραία λοιπόν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, ξεκίνησε με έντονες πτωτικές τάσεις. Στο Λονδίνο το χρηματιστήριο άνοιξε με πτώση 2,62%, στο Παρίσι οι αρχικές απώλειες έφτασαν στο 3,57% και στη Φρανκφούρτη το 3,15%.

Ανάλογες πιέσεις γνωρίζει και η Σοφοκλέους με τον γενικό δείκτη λίγο μετά το άνοιγμα να υποχωρεί σε ποσοστό 3,69% και να βρίσκεται στις 612 μονάδες.