X

“Έπεσε” και από τα $30 το αργό

Συνεχίζεται ο «κατήφορος» για τις τιμές του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Ant1news


Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές του αργού. Έπεσαν και από το  επίπεδο των $30 δολαρίων καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά εν αναμονή της άρσης των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν. 

Το αργό τύπου WTI παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε $1,78 ή 5,6% διολισθαίνοντας στα $29,42 το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2003. 

Το Brent Μαρτίου «βούτηξε» 6,5% στα $28,94 το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2004. 

Νέες πιέσεις στον «μαύρο χρυσό» ασκεί και το ενδεχόμενο αύξησης των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν μετά την άρση των κυρώσεων. Αναλυτές δεν αποκλείουν οι κυρώσεις να αρθούν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Παράλληλα επισημαίνουν ότι η όξυνση των εντάσεων μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας με απρόβλεπτες συνέπειες για την πορεία της παραγωγής τους επόμενους μήνες, ενισχύει την επιφυλακτικότητα στην αγορά. 

Ενδεικτική είναι η νέα «βουτιά» των κινεζικών χρηματιστηρίων την Παρασκευή, με τον δείκτη Shanghai Composite να διολισθαίνει σε περιοχή bear market.