X

Η Apple ψάχνει στο Google να βρει τα χαμένα σκήπτρα της

Η μητρική εταιρεία της Google ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την Apple, παίρνοντάς τα πρωτεία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ant1news

Της πήρε τα σκήπτρα ξανά, μένει να δούμε αν τα “έκλεψε” μόνο για λίγο…

Μετά το σύντομο “προσπέρασμα” του περασμένου Φεβρουαρίου, η Alphabet (μητρική εταιρεία της Google) ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την Apple και πήρε τα πρωτεία ως η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο.

Αιτία η βουτιά κατά 3% της μετοχής της Apple την Πέμπτη, που την άφησε κάτω από τα 90 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Η μετοχή της Alphabet υποχώρησε επίσης ελαφρώς την ίδια ημέρα, αλλά καταγράφει άνοδο της τάξης του 35% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Η Apple διατηρούσε τα πρωτεία σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν ανελλιπώς, από το 2010, όταν ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την Microsoft. Η μετοχή της Apple έχει χάσει περίπου το 14% της αξίας της από τις αρχές του 2016.

Η ανησυχία των επενδυτών χτύπησε “κόκκινο” τον Απρίλιο όταν η Apple ανακοίνωσε πτώση των εσόδων το δεύτερο τρίμηνο και μειωμένες πωλήσεις iPhone για πρώτη φορά από το λανσάρισμα της συσκευής το 2007.