X

Η Moody's υποβάθμισε τη Deutsche Bank

"Μια ανάσα" απο την κατηγορία "junk" (μτφ. σκουπίδια) μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της γερμανικής τράπεζας ο οίκος.

Ant1news

Την πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ενώ ταυτόχρονα επισημαίνεται πως η γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει αυξανόμενες δυσκολίες παρά την προσπάθεια της να ανακάμψει.

Ο οίκος αξιολόγησης έκανε ακόμη γνωστό πως το κύριο μη εξασφαλισμένο χρέος της γερμανικής τράπεζας υποβαθμίστηκε σε Baa2 από Baa1, δηλαδή δύο βαθμούς πάνω από τα junk. Η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της εταιρίας βαθμολογήθηκε με Α3 από Α2.

«Οι επιδόσεις της Deutsche Bank αρκετά από τα τελευταία τρίμηνα ήταν αδύναμες και οι σημαντικές λειτουργικές δυσκολίες, περιλαμβανομένων των συνεχιζόμενων χαμηλών επιτοκίων και της μακροοικονομικής αβεβαιότητας, θα δυσκολέψουν την εταιρία», αναφέρει η ανακοίνωσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Την ίδια στιγμή, η αναμόρφωση της τράπεζας που έχει προγραμματίσει ο διευθύνων σύμβουλος John Cryan, έχει «σκοντάψει» στη βουτιά που αντιμετωπίζει ο τομέας στο trading και την επενδυτική τραπεζική, καθώς επίσης και στα επιτόκια που σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας έχουν περάσει σε αρνητικό έδαφος.

Η εταιρεία κινδυνεύει να εμφανίσει ετήσιες ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και φέτος αφού κα καθαρά έσοδα της τράπεζας υποχώρησαν κατά 61%, το πρώτο τρίμηνο.