X

Τουρκικές εταιρίες στο “κυνήγι” ελληνικών λιμανιών

Το ενδιαφέρον των Τούρκων για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Τουρκικό ενδιαφέρον και για το λιμάνι του Λαυρίου.

Ant1news

Η εφημερίδα “Vatan” σε είδηση με τίτλο «Τουρκικές εταιρίες στο κυνήγι ελληνικών λιμανιών» αναφέρει ότι η Ελλάδα, η οποία έχει θέσει στόχο να ολοκληρώσει μέχρι το 2018 το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων σε λιμάνια και σιδηρόδρομο, συγκεντρώσει το ενδιαφέρον επενδυτών διαφόρων τομέων, από ενέργεια μέχρι τουρισμό, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και αρκετοί Τούρκοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Στέργιος Πιτσιόρλας, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχει δεχθεί επισκέψεις από πολλούς Τούρκους και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ενδιαφέρον των Τούρκων για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

«Για το λιμάνι του Λαυρίου έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τουρκική εταιρία. Οι τουρκικές εταιρίες έχουν επιδείξει περισσότερο ενδιαφέρον για προγράμματα ιδιωτικών επενδύσεων ιδίως στον τομέα του τουρισμού», δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Πιτσιόρλας.