X

“Σήμα” Τραμπ σε ΔΝΤ για σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας

«Η Ελλάδα είναι κυρίως πρόβλημα της Ευρώπης», τονίζει ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Στίβεν Μνιούτσιν.

Ant1news


H οικονομική κρίση της Ελλάδας αποτελεί κατά κύριο λόγο πρόβλημα της Ευρώπης, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνιούτσιν.

«Είναι κυρίως ευρωπαϊκό ζήτημα» δήλωσε ο Μνούτσιν στην WSJ και πρόσθεσε: «Συνομιλούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ , αλλά προφανέστατα είναι κάτι στο οποίο έχουν τον πρώτο λόγο οι Ευρωπαίοι εταίροι» .

 Η Wall Street Journal εκτιμά πως οι δηλώσεις Μνούτσιν ενδέχεται να υποδηλώνουν ότι η νέα αμερικάνικη κυβέρνηση θα ενθαρρύνει το ΔΝΤ να κρατήσει τη σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα.  Θεωρεί ότι η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να προσφέρει στο ΔΝΤ κάλυψη καθώς δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από τη Γερμανία να προσφέρει αξιοπιστία στο ελληνικό πρόγραμμα με φρέσκια χρηματοδότηση.

Εάν η Ουάσινγκτον στείλει σήμα ότι δεν θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να «πειράξει» τα νούμερα του για την Ελλάδα ώστε να κάνει το πρόγραμμα να δουλέψει, το Ταμείο θα έχει στήριξη από τον πιο ισχυρό μέτοχο του, υποστηρίζει η WSJ.

O Nέιθαν Στις, ο κορυφαίος διπλωμάτης της κυβέρνησης Ομπάμα, δήλωσε στην εφημερίδα πως δεν περιμένει νέα χρηματοδότηση από το ΔΝΤ σύντομα. «Με τις γερμανικές εκλογές να είναι προγραμματισμένες για αργότερα φέτος, είναι δύσκολο να είναι κανείς αισιόδοξος ότι θα έρθει μια σημαντική ελάφρυνση χρέους για να παρακινήσει το ΔΝΤ να συμμετάσχει» υποστήριξε ο Νέιθαν Στις.