X

Αυτοί είναι οι πανίσχυροι Τούρκοι που διεκδικούν τη μαρίνα Αλίμου

Τα δύο μεγάλα «τζάκια» της Τουρκίας κατέθεσαν τις προσφορές τους και απομένει να φανεί ποιος από τους δύο πανίσχυρους επιχειρηματίες θα φανεί πιο ελκυστικός επενδυτής...

Ant1news

Σαχένκ και Κοτς, τα δύο μεγάλα «τζάκια» της Τουρκίας κατέθεσαν τις προσφορές τους για τη μαρίνα Αλίμου και απομένει να γίνει γνωστό ποιος από τους δύο πανίσχυρους Τούρκους επιχειρηματίες θα φανεί πιο ελκυστικός επενδυτής ή αν θα πωληθεί σε κάποιο άλλον από τους υπόλοιπους οκτώ πλειοδότες.

Ο Φερίτ Σαχένκ κατέχει ήδη το 51% των μαρίνων στην Αττική και τώρα βάζει «πλώρη» και για τον Άλιμο μαζί με την ελληνική εταιρεία "Lamda Development ". Το όνομα του κονσόρτσιουμ είναι "Lamda Dogus Marina Investments SA". Ο όμιλος Κοτς συμμετέχει στο διαγωνισμό με την ελληνική εταιρεία «Άκτωρ» και το όνομα του κονσόρστιουμ είναι "Tek-Art Kalamis ve Fenerbahce Marmara Turizm Tesisleri, A.S".

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε ξαναβγάλει στο «σφυρί» τη συγκεκριμένη μαρίνα πριν από χρόνια, αλλά τελευταία στιγμή απέσυρε το διαγωνισμό. Ο Φερίτ Σαχένκ με τον όμιλο "Dogus" θεωρείται ο πλουσιότερος άνδρας στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Διαθέτει από τράπεζες και τηλεοπτικά κανάλια μέχρι και εστιατόρια, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο όμιλος Κοτς θεωρείται από τα πιο παλιά «τζάκια» της Τουρκίας, με αμέτρητες επενδύσεις σε κάθε τομέα της οικονομίας. Αποτελεί την ελίτ των Τούρκων επιχειρηματιών και έχει «κοσμικό» παρελθόν ως πολιτική ιδεολογία. Ο μπαμπάς Κοτς έχει πολύ καλές και στενές σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.