X

Ryanair: ξανασκεφτείτε το Brexit, αλλιώς ξεχάστε τις πτήσεις χαμηλού κόστους

“Ανώμαλη προσγείωση” για εκατομμύρια ταξιδιώτες, αλλά και ανησυχία στους τουριστικούς πράκτορες για τις αλλαγές από τη νέα χρονιά.

Ant1news

Άστραψε και βρόντηξε ο “Mr. Ryanair”, Μάικλ Ο’Λίρι, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, απειλώντας πως θα σταματήσει τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο στην περίπτωση που η βρετανική κυβέρνηση δεν ανακρούσει πρύμναν στο θέμα του Brexit.

Το εκκεντρικό αφεντικό της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους εξακολουθεί να θεωρεί πως η απόφαση για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αναστρέψιμη και ότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι “εξαπατήθηκαν” για να ψηφίσουν υπέρ του Brexit.

«Είναι προς το συμφέρον μας - όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, βέβαια - να καθηλώσουμε τα αεροσκάφη μας», δήλωσε ο Μάικλ Ο’Λίρι ενώπιον στελεχών μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διακοπής των πτήσεων χαμηλού κόστους από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο. «Μόνο όταν φθάσουμε σε αυτό το σημείο, θα πειστεί ο μέσος Βρετανός ψηφοφόρος ότι εξαπατήθηκε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit», συμπλήρωσε.

 

Ο 57χρονος Ιρλανδός συνέχισε σε έντονο ύφος την ομιλία του, σαν να απευθύνει …διάγγελμα στους Βρετανούς: «Σας υποσχέθηκαν ότι μπορείτε να αποχωρήσετε από την Ε.Ε. και όλα θα παρέμεναν όπως πριν. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι μπορείτε να αποχωρήσετε από την Ε.Ε. - ναι, αυτό είναι επιλογή σας - αλλά τα πάντα θα αλλάξουν δραματικά».

Εστιάζοντας στο θέμα των φθηνών πακέτων διακοπών, που εξαρτώνται εν πολλοίς από τα αεροπορικά εισιτήρια χαμηλού κόστους, ο κ. Ο’Λίρι είπε: «Όταν αρχίσετε να συνειδητοποιείτε πως δεν θα μπορείτε να πλέον να απολαμβάνετε φθηνές διακοπές στον ηλιόλουστο ευρωπαϊκό νότο (βλ. Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία), και ότι θα πρέπει να πάτε οδικώς στη Σκωτία ή με πλοίο στην Ιρλανδία, αφού αυτές θα είναι οι μόνες φθηνές επιλογές, τότε ίσως θα ξανασκεφτείτε το θέμα του Brexit».

 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο CEO της Ryanair κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αφού έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει για ματαιώσεις πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του 2019, εφόσον δεν επιτευχθεί μία συμφέρουσα συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο.