X

Ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - ΕΕ

Τι συμφώνησαν Ντόναλντ Τραμπ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ..

Ant1news

Σε νέα φάση μπαίνουν οι εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο.   

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι συμφώνησαν με τον πρόεδρο της Κομισιόν να εργαστούν για τη μείωση των εμπορικών φραγμών.

"Συμφωνήσαμε σήμερα, πρώτα από όλα, να συνεργαστούμε για να μηδενίσουμε τους δασμούς, να μηδενίσουμε τα μη δασμολογικά εμπόδια και να μηδενίσουμε τις επιδοτήσεις σε μη αυτόματα βιομηχανικά προϊόντα", είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δίπλα στον Γιούνκερ.

"Επίσης θα συνεργαστούμε για την μειώση των εμποδίων και την αύξηση του εμπορίου σε υπηρεσίες, χημικά, φαρμακευτικά, ιατρικά προϊόντα, καθώς και σόγιας", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα τόνισε ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής στη μείωση της γραφειοκρατίας για το εμπόριο και ότι θα συνεργαστεί με την ΕΕ για την μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε οτι η ΕΕ θα αυξήσει τις εισαγωγές σόγιας και θα μειώσει τους δασμούς στα βιομηχανικά αγαθά. Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο Τραμπ και Γιούνκερ συμφώνησαν να μην αυξηθούν οι τιμές των αυτοκινήτων και των φορτηγών κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.