X

Φονική πυρκαγιά σε ουρανοξύστη – Εγκλωβισμένοι πηδούν στο κενό (βίντεο)

Εικόνες φρίκης από την πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές.

Ant1news

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 60 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε έναν ουρανοξύστη 22 ορόφων, με γραφεία, στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, Ντάκα, ενώ πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κτίριο.

Πολλοί από αυτούς που είχαν παγιδευτεί στα γραφεία τους ή στην οροφή του κτιρίου “FR Tower” κουνούσαν με απόγνωση τα χέρια τους ζητώντας βοήθεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ περαστικοί στεκόντουσαν έξω από το κτίριο και προσεύχονταν.

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε εγκλωβισμένους να πηδούν στο κενό για να σωθούν από τις φλόγες.

Δείτε το βίντεο της φρίκης:

«Καταφέραμε να αποτρέψουμε να επεκταθεί η φωτιά στα διπλανά κτίρια. Προς το παρόν δεν μπορούμε να μπούμε μέσα και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχουν νεκροί στο εσωτερικό του κτιρίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της Πυροσβεστικής.

 

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Η φωτιά πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτιρίου “FR Tower” το οποίο στεγάζει γραφεία και εστιατόρια και επεκτάθηκε γρήγορα στους άλλους ορόφους.

Ένας φοιτητής δήλωσε ότι είδε τρεις ανθρώπους που προσπαθούσαν να γλιτώσουν σκαρφαλώνοντας έξω από τον όγδοο όροφο του κτιρίου λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, αλλά ένας έπεσε και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στην περιοχή έσπευσαν περίπου 100 ασθενοφόρα, ενώ οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν μεγάλες κλίμακες για να σπάσουν παράθυρα και να δημιουργήσουν εξόδους διαφυγής για τους εγκλωβισμένους.

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, τη φτωχή αυτή χώρα της νότιας Ασίας με τα 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.