X

Εκλογές στην Τουρκία – Τα πρώτα αποτελέσματα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων από τις τοπικές επιτροπές.

Ant1news

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων στην Τουρκία από τις τοπικές επιτροπές υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στις 5 το απόγευμα έκλεισαν και οι τελευταίες κάλπες στις δυτικές πόλεις της Τουρκίας.

Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) προηγείται στις εκλογές για το δήμο της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο τα αποτελέσματα στην Άγκυρα δείχνουν εκλογικό θρίλερ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και με καταμετρημένο το 75% ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης (CHP) Μανσούρ Γιαβάς προγείται με 49,8% του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος (AKP) Μεχμέτ Οζασεκί , ο οποίος συγκεντρώνει το 47,8%, .

Στην Κωνσταντινούπολη, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ συγκεντρώνει ποσοστό 49,71%, έναντι 47, 74% του αντιπάλου του, με καταμετρημένο το 87,9% των ψήφων.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας διαπιστώθηκαν 310 περιστατικά από τα οποία τα 62 ήταν προπηλακισμοί ή τραυματισμοί και τα 20 παράνομη οπλοφορία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σήμερα σκοτώθηκαν 2 άτομα ενώ άλλα δύο είχαν χάσει την ζωή τους πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.