X

Τέλος το Ατατούρκ! Νέο αεροδρόμιο για την Κωνσταντινούπολη (βίντεο)

Μεταφέρεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της τουρκικής μεγαλούπολης. Ακυρώσεις πτήσεων και μεγάλη επιχείρηση για τη μετάβαση.

Ant1news

Μετά από τρεις απόπειρες και απεργίες υπαλλήλων, για τις εργασιακές τους συνθήκες, ξεκίνησε χθες η μεταφορά του εξοπλισμού του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης στο νέο γιγαντιαίο αεροδρόμιο της τουρκικής μεγαλούπολης.

Η επιχείρηση μεταφοράς που άρχισε χθες, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

 Συνολικά 686 φορτηγά θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό των 47,300 τόνων, ενώ τα αεροσκάφη της Turkish Airlines ξεκίνησαν τις πτήσεις τους, χωρίς επιβάτες, από το παλιό στο νέο αεροδρόμιο.

Το αεροδρόμιο των 8 δισ. δολαρίων υπολογίζεται πως θα εξυπηρετεί 90 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, με την Τουρκία να ελπίζει ότι μέχρι το 2027 θα έχε διπλασιάσει την κίνησή του και θα έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια παγκοσμίως.

Η τελευταία πτήση που απογειώθηκε από το Ατατούρκ ήταν στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου και είχε προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Οι επιβατικές πτήσεις έχουν διακοπεί από εκείνη την ώρα (2 τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) μέχρι τις 14:00 της ίδιας μέρας, ενώ έχουν ακυρωθεί εκατοντάδες πτήσεις, μεταξύ αυτών και της Aegean για χθες και σήμερα.

 

 

 

Timelapse με τις τελευταίες πτήσεις από και προς το Ατατούρκ