X

Τα “άπλυτα” του Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού (εικόνες)

Αίσθηση προκαλούν στιγμιότυπα από την… ακαταστασία του “Mr. Wikileaks”. Να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ ζητούν δεκάδες βρετανοί βουλευτές.

Ant1news

Του Ισαάκ Καριπίδη

Εξαιρετικά αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Daily Mail και δείχνουν πως ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν σεβάστηκε καθόλου το χώρο που του παραχωρήθηκε στην πρεσβεία του Ισημερινού, στο Λονδίνο.

Άπλυτα πιάτα, υπολείμματα φαγητού, βρώμικη κουζίνα… συνθέτουν το σκηνικό της ακαταστασίας. Επιπλέον κατηγορείται ότι πετούσε λερωμένα ρούχα του δεξιά και αριστερά, ότι συχνά δεν τράβαγε καν το καζανάκι της τουαλέτας και πως όταν ήθελε να γίνει δυσάρεστος, γέμιζε με περιττώματα τους τοίχους!

Επανειλημμένως του είχαν γίνει συστάσεις, αλλά αυτός φαίνεται ότι τις αγνοούσε πλήρως. Με αυτά και με τα άλλα λοιπόν, η απομάκρυνση του από την πρεσβεία έγινε δεκτή με… ανακούφιση από το προσωπικό, αλλά ακόμη και από τον ίδιο τον Πρέσβη, όπως τουλάχιστον υπογραμμίζει το δημοσίευμα της Daily Mail.

 

  

Όλα αυτά, ενώ περισσότεροι από 70 βρετανοί βουλευτές υπέγραψαν επιστολή, με την οποία ζητούν από τον Υπουργό Εσωτερικών να εκδοθεί ο Ασάνζ στην Σουηδία και όχι στις ΗΠΑ, ώστε να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα της προτεραιότητας που δίνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Η Κριστίν Ασάνζ, μητέρα του “Mr. Wikileaks”, ανησυχεί για την υγεία του γιού της και ήδη έχει κάνει έκκληση στις βρετανικές Αρχές να είναι «υπομονετικές, ευγενικές και καλές μαζί του».