X

Ο Ποροσένκο έκανε… debate μόνος του (βίντεο)

Άφαντος ο πολιτικός αντίπαλος του Προέδρου της Ουκρανίας στην αντιπαράθεση στην οποία είχε κληθεί.

Ant1news

Μπροστά στους υποστηρικτές του μίλησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, με τον αντίπαλό του στη νέα «κούρσα» για την προεδρία να είναι… άφαντος.

Ο Ποροσένκο αγωνίζεται για την πολιτική του επιβίωση κόντρα στον Ζελένσκι, τον κωμικό με μηδενική πολιτική εμπειρία που έχει ήδη κερδίσει τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Μία εβδομάδα πριν από τον δεύτερο και καθοριστικό γύρο, της επόμενης Κυριακής, ο νυν ηγέτης της Ουκρανίας, στάθηκε στο στάδιο όπου είχε προγραμματίσει την πολιτική αντιπαράθεση και επί 45 λεπτά περίμενε τον Ζελένσκι, ο οποίος όμως δε φάνηκε ποτέ.

Ο Ποροσένκο, ωστόσο, παραχώρησε μία συνέντευξη Τύπου, στην οποία ρωτήθηκε κυρίως για αυτόν.

Ο κωμικός, πάντως, είπε ότι θα συμμετάσχει στο επίσημο debate που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Παρασκευή, 19 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει εκφράσει τη βεβαιότητα ότι στο δεύτερο γύρο θα καταφέρει να ανατρέψει τα αποτελέσματα, αφού όπως πιστεύει, οι ψηφοφόροι θα εμπιστευτούν το δικό του πρόγραμμα έναντι του επικίνδυνου αντιπάλου του.

Με κύριο προεκλογικό του στόχο την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ποροσένκο έχει επιχειρήσει να «ζωγραφίσει» ένα επικίνδυνο προφίλ του Ζελένσκι, υποστηρίζοντας πως αν πάρει εκείνος την προεδρία θα ωθήσει τη χώρα πίσω στην «αγκαλιά» της Ρωσίας.