X

Νέα έκρηξη κοντά σε εκκλησία στην Σρι Λάνκα

Δεν έχει τέλος ο τρόμος στην Σρι Λάνκα. Νέα έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο. Εντοπίστηκαν δεκάδες πυροκροτητές.

Ant1news

Νέα έκρηξη σημειώθηκε σε φορτηγάκι κοντά εκκλησία στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα, μια ημέρα μετά το λουτρό αίματος που έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 290 ανθρώπους. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη την ώρα που οι Αρχές προσπαθούσαν να τον εξουδετερώσουν.

«Το φορτηγάκι εξερράγη όταν η ομάδα εξουδετέρωσης βομβών της ειδικής δύναμης STF και η Πολεμική Αεροπορία προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τη βόμβα», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Σρι Λάνκα εντόπισε 87 πυροκροτητές για βόμβες στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στην πρωτεύουσα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Αρχών.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες και ξενοδοχεία βρίσκετασι η τοπική ισλαμιστική οργάνωση, το National Thowheeth Jama'ath (NTJ).

Οι αρχές της Σρι Λάνκα ερευνούν για πιθανές σχέσεις της οργάνωσης με ξένες οργανώσεις. Εδώ και δέκα ημέρες είχε σημάνει συναγερμός στις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι το ισλαμιστικό κίνημα ετοίμαζε επιθέσεις κατά εκκλησιών και της πρεσβείας της Ινδίας στο Κολόμπο.