X

Κύπρος: Στο δικαστήριο για τρίτο φόνο ο “Ορέστης”

Τα στοιχεία που "καίνε" τον 35χρονο φερόμενο ως δολοφόνο. Φόβοι των Αρχών και για άλλα θύματα.

Ant1news

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε σήμερα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο 35χρονος ύποπτος για τους φόνους των δυο γυναικών τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε φρεάτιο στο Μιτσερό, καθώς το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, εκδόθηκε και τρίτο ένταλμα σύλληψης για νέα υπόθεση απαγωγής και φόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 Κύπρου, το γραφείο καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος κατάφερε να ξεκλειδώσει τον ένα εκ των δύο λογαριασμών των νεκρών γυναικών που είχαν βάλει εδώ και μέρες στο μικροσκόπιο τους. Μόλις τον ξεκλείδωσαν και διάβασαν τους διαλόγους, αμέσως έσπευσαν στο δικαστήριο εξασφαλίζοντας τρίτο ένταλμα σύλληψης.

Ο 35χρονος χθες, πέρασε από πολύωρη ανάκριση χωρίς ωστόσο να έχει παραδεχθεί στους ανακριτές τον φόνο της τρίτης κοπέλας.

Όπως έγινε γνωστό, οι κυπριακές Αρχές έχουν ζητήσει τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσουν στις έρευνες της υπόθεσης, ενά αίτημα που έγινε αποδεκτό από τις βρετανικές Αρχές. 

Έτσι μέχρι τις 29 Απριλίου αναμένεται να μεταβούν στην Κύπρο πέντε ειδικοί σύμβουλοι από την Βρετανία. Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Το χρονικό της φρίκης

Η αστυνομία οδηγήθηκε στον 35χρονο στρατιωτικό και φωτογράφο, όταν δύο τουρίστες εντόπισαν στον περιβάλλοντα χώρο παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό της Κύπρου τη μία από τις σορούς των γυναικών. Γρήγορα, τα ευρήματα οδήγησαν στον «Ορέστη» που επικοινωνούσε με τα θύματά του μέσω site γνωριμιών. Ο άνδρας παραδέχτηκε πως τις στραγγάλισε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Άφαντη παραμένει η 6χρονη Σιέρα, κόρη της Μαίρης Ρόουζ, την οποία ο φερόμενος ως δράστης δεν παραδέχεται πως σκότωσε, υπέδειξε ωστόσο το μέρος όπου όπως ισχυρίζεται πέταξε το κορμί του άτυχου κοριτσιού σε λίμνη στην περιοχή. Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι πως ο 35χρονος βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση δεκάδων ακόμη αγνοουμένων από τις Φιλιππίνες στην Κύπρο.