X

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον “Ορέστη” στην Κύπρο

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως. Εντόπισαν δύο βαλίτσες στη Κόκκινη Λίμνη. Στο σημείο και ο 35χρονος ίλαρχος.

Ant1news

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την δράση και τα άγρια εγκλήματα του 35χρονου Ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο.

Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού για εντοπισμό των πτωμάτων που ο Νίκος Μεταξάς ομολόγησε ότι έριξε στο νερό μέσα σε βαλίτσες ολοκληρώθηκαν για το Μεγάλο Σάββατο.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν από ρομποτική κάμερα δύο βαλίτσες στον βυθό της λίμνης. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκου Τράγκολα, βρέθηκαν δύο αντικείμενα τα οποία ομοιάζουν με αυτά που αναζητούνταν.

Ο κ. Τράγκολας είπε ότι τα μέλη της ΕΜΑΚ σηματοδότησαν τα σημεία όπου βρέθηκαν τα αντικείμενα ούτως ώστε την Κυριακή του Πάσχα, γύρω στις 10:00 να αρχίσει η διαδικασία ανάσυρσης προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον πρόκειται για τις βαλίτσες όπου ο ύποπτος υποστηρίζει ότι τοποθέτησε τα πτώματα. 

Στο σημείο των ερευνών μεταφέρθηκε και ο 35χρονος με χειροπέδες στα χέρια και υπό την συνοδεία αστυνομικών, όπου υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο στου αστυνομικούς, ενώ νωρίτερα είχε μεταφερθεί στο δικαστήριο Λευκωσίας  για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του. 

 

Και σήμερα εκπροσώπησε μόνος τον εαυτό του αφού ο δικηγόρος του, Ηλίας Στεφάνου είχε αποσυρθεί μετά τις πρώτες ομολογίες του. O Ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς ανέκφραστος, βλοσυρός και ψύχραιμος στάθηκε στο εδώλιο ακούγοντας ανέκφραστος την μαρτυρία του ανακριτή Ιωάννη Γιωρκάτζη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, ο 35χρονος τη Μεγάλη Πέμπτη ζήτησε από τους ανακριτές της υπόθεσης να τον μεταφέρουν σε συγκεκριμένα σημεία. Οι ανακριτές τον οδήγησαν στην Κόκκινη Λίμνη. Ετσι, εκείνος υπέδειξε ότι εκεί υπήρχαν τρία θύματα. Στη συνέχεια, τον οδήγησαν στο πεδίο βολής στην Ορούντα, όπου τους υπέδειξε το πηγάδι. Ακολούθως, ζήτησε στυλό και χαρτί και έγραψε τα ονόματα όλων των γυναικών που δολοφόνησε λέγοντας πως είναι συνολικά επτά και δεν υπάρχουν άλλες.

Σε ό,τι αφορά το πτώμα γυναίκας που βρέθηκε σε πηγάδι στο πεδίο Βολής Ορούντας μάλλον πρόκειται για γυναίκα από το Νεπάλ με το όνομα Κάτχα Ανουά.

Οι ανθρωπολόγοι κάνουν κάθε προσπάθεια να συναρμολογήσουν τα οστά για να συνεχίσουν τις εξετάσεις και την ταυτοποίηση. Το δικαστήριο ρώτησε τον 35χρονο αν φέρει ένσταση στην ανανέωση της κράτησης του και έλαβε την απάντηση με ένα ξερό και κοφτό: «όχι».

 

Κρύβει «μυστικά»

Στην Κύπρο εφαρμόζονται οι αρχές του αγγλοσαξωνικού δικαίου και σε περιπτώσεις πολλαπλών αδικημάτων ή εγκλημάτων, οι συλληφθέντες, «επανασυλλαμβάνονται» με νέα εντάλματα ακόμη και αν είναι κρατούμενοι. Τα διατάγματα που εκδίδει το δικαστήριο για σκοπούς ανάκρισής τους έχουν μέγιστη χρονική ισχύ οκτώ ημέρες και ανανεώνονται μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης. Στη συνέχεια απαγγέλλονται κατηγορίες και το δικαστήριο, αναλόγως της περίπτωσης διατάσσει ή όχι την κράτησή τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Ο 35χρονος θα ανακριθεί και τις επόμενες ημέρες, αφού οι ανακριτές πιστεύουν ότι κρύβει και άλλα μυστικά, τα οποία ο ίδιος έχει αποφασίσει να αποκαλύπτει λίγα - λίγα. Γι' αυτό και δεν μπορούν να δεχθούν ως δεδομένο ότι τα θύματα είναι αυτά, τα οποία έχει ομολογήσει μέχρι σήμερα. Το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο πώς και για ποιο λόγο αποφάσισε να δολοφονήσει τις γυναίκες και τα δύο παιδιά.