X

Έλληνας του Καράκας στον ΑΝΤ1: δεν έγινε πραξικόπημα στη Βενεζουέλα (βίντεο)

Το πώς βιώνει την κατάσταση  στη χώρα μίλησε ένας από τους χιλιάδες Έλληνες της Βενεζουέλας.

Ant1news

Για τέσσερις νεκρούς τις τελευταίες ώρες έκανε λόγο ο Θ.Μαραγγέλης, ένας από τους χιλιάδες Έλληνες που ζουν στο Καράκας, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Όπως είπε ο ίδιος, η αντιπολίτευση «οργάνωσε διαδηλώσεις σε πάνω από 300 σημεία σε όλη τη χώρα και η κυβέρνηση αντιμετώπισε μόλις 23 από αυτές», κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δείχνει πως δεν υπάρχουν αρκετές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις για να τους αντιμετωπίσουν.

Σύμφωνα με την εικόνα που περιγράφει ο Θ.Μαραγγέλης, «δεν ήταν πραξικόπημα» αυτό που έγινε, αλλά «στρατιωτικοί που βγήκαν και είπαν ότι δεν υποστηρίζουν τον Μαδούρο και κάλεσαν τον κόσμο να βγει στο δρόμο».

«Δεν οργανώθηκαν, δεν πήγαν στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν βγήκαν τα τανκς στο δρόμο», συμπλήρωσε και τόνισε πως η κυβέρνηση Μαδούρο «δεν είναι κανονικά εκλεγμένη».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο παρέμβασης των ΗΠΑ στη χώρα, τόνισε πως «οι Ρώσοι, οι Κουβανοί και οι Κινέζοι έχουν στείλει στρατό. Οι Κουβανοί έχουν πάνω από 20.000 στρατιώτες, τότε ποιος κάνει την επέμβαση;», διερωτήθηκε.