X

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου

Εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο φέρνει η υπόθεση της δολοφονίας τουλάχιστον επτά γυναικών από τον 35χρονο στρατιωτικό.

Ant1news

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις που πυροδοτεί η υπόθεση του serial killer στην Κύπρο. Πριν από λίγο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, υπέβαλε την παραίτησή του στον Νίκος Αναστασιάδη, μετά το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε σε βάρος του τις τελευταίες μέρες.

Ο Ιωνάς Νικολάου έφτασε λίγο πριν από τις 10 στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου, για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Κύπρου για τις εξελίξεις στην υπόθεση. Δύο ώρες αργότερα όταν εξήλθε του μεγάρου, δήλωσε πως υπέβαλε την παραίτησή του αναλαμβάνοντας τις πολιτικές ευθύνες και μόνο, διευκρινίζοντας πως δεν είχε ευθύνη για τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά των αστυνομικών.

«Πρόθεσή μου είναι όπως σήμερα αποταθώ στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ώστε να διορίσει ανεξάρτητη επιτροπή ανακριτών για να αναζητήσει τις ευθύνες», είπε, τονίζοντας ότι είναι διαφαινόμενη η ελλιπής διερεύνηση των καταγγελιών για τα επτά θύματα.

 Ο ίδιος χαρακτήρισε «άδικη» την προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στην κυβέρνηση και στο πρόσωπό του, αφού όπως διευκρίνισε, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στην Αστυνομία, «ο Υπουργός δεν αναμειγνύεται και δεν πρέπει να αναμειγνύεται στη διερεύνηση καταγγελιών.

«Ουδέποτε επέδειξα ασέβεια, παρά μόνο επέδειξα την ανάγκη ανεξάρτητης διερεύνησης που θα καταδείξει τυχόν κενά στη διαδικασία», τόνισε και κάλεσε παράλληλα την κοινωνία να συνεχίσει να εμπιστεύεται στο Αστυνομικό Σώμα, κάνοντας λόγο για καλοπροαίρετη και κακοπροαίρετη κριτική.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι όπως όλοι, έτσι και ο ίδιος, έχει περάσει δύσκολες μέρες λόγω των δολοφονιών, ενώ η συνείδηση και οι Αρχές του, επέβαλαν την παραίτηση.