X

Καταρρέει η κυβέρνηση συνασπισμού στην Αυστρία

Έκτακτη συνάντηση του Καγκελάριο Κουρτς με τον Αντικαγκελάριο Στράχε, στον απόηχο των αποκαλύψεων για “μαύρες” συναλλαγές.

Ant1news

Επικείμενη παραίτηση του Αντικαγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, πιθανόν σήμερα το μεσημέρι, ως συνέπεια των αποκαλύψεων για τις προεκλογικές συναλλαγές του με Ρωσίδα επιχειρηματία, προαναγγέλλει η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση σε έκτακτη είδησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Στράχε θα γίνει δεκτός στις 12.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) στο Μέγαρο της Καγκελαρίας, από τον ομοσπονδιακό Καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ηγείται από τον Δεκέμβριο του 2017 της κυβέρνησης συνασπισμού του κόμματός του με το Κόμμα των Ελευθέρων.

 

Δημόσιες συμβάσεις υποσχόταν λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2017 σε υποτιθέμενη Ρωσίδα επιχειρηματία ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, με αντάλλαγμα την προεκλογική στήριξή της για το ακροδεξιό, εθνικιστικό κόμμα του, τους Ελεύθερους, σύμφωνα με αποκαλύψεις του περιοδικού Der Spiegel και της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.

Οι δύο γερμανικές εκδόσεις υποστηρίζουν ότι σε βίντεο το οποίο έχουν στην κατοχή τους και του οποίου η εγκυρότητα έχει ελεγχθεί από ειδικούς, εμφανίζονται ο κ. Στράχε και ο έμπιστος συνεργάτης του και σημερινός επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ελευθέρων Γιόχαν Γκουντένους τον Ιούλιο του 2017 σε βίλα στην Ίμπιζα, μαζί με την υποτιθέμενη ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη.