X

Πρώτη πτήση για ελληνικό F-16 στην Βόρεια Μακεδονία

Πρεμιέρα για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία στην Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο της συμφωνίας για έλεγχο του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας.

Ant1news

(εικόνα αρχείου)

Πρώτη πτήση ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους πραγματοποήθηκε σήμερα στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, με στόχο να δοκιμάσει τις επικοινωνίες με επίγειους ελληνικούς σταθμούς, αφού αυτοί θα ελέγχουν ότι πετά στην περιοχή.

Πρόκειται για δυο δοκιμαστικές πτήσεις στο πλαίσιο της «προετοιμασίας και την εκπλήρωση των όρων από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στο τμήμα της αεροπορίας ως ισότιμο μέλος στο σύστημα συλλογικής ασφαλείας», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας.

Σκοπός των πτήσεων ήταν να ελεγχθεί εάν υπάρχουν «νεκροί» τομείς στην επικράτεια της χώρας και να εξετασθεί η συμβατότητα των ανιχνευτικών συστημάτων.
 

Η συμφωνία για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας υπογράφτηκε λίγα 24ωρα μετά από την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη και την ομόλογό του στη Βόρεια Μακεδονία.