X

Αμερικανικό Πεντάγωνο: το βίντεο της επιχείρησης κατά του Μπαγκντάντι

Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά οι εικόνες από την επιχείρηση των Αμερικανών κομάντος στο κρησφύγετο του ηγέτη του ISIS.

Ant1news

Το φως της δημοσιότητας είδαν για πρώτη φορά εικόνες από την επιδρομή των αμερικανικών δυνάμεων στο κρησφύγετο του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Έπειτα από εντολή του Προέδρου Τραμπ, το αμερικανικό Πεντάγωνο παρουσίασε βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση κατά του επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”.

Στις εικόνες που ανέλυσε ο στρατηγός Φρανκ ΜακΚένζι διακρίνεται αρχικά η αεροπορική επιδρομή στην περιοχή και στη συνέχεια η έφοδος κομάντος. Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό, κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, μεταξύ αυτών ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και τρία παιδιά του.

Τόνισε πως η ανάλυση του DNA δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία πως ο Μπαγκντάντι είναι νεκρός.

Ο πληροφοριοδότης που βοήθησε στον εντοπισμό του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, χάρη στις πληροφορίες που έδωσε, θα πάρει το σύνολο ή ένα μέρος της αποζημίωσης των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχαν υποσχεθεί οι αμερικανικές Αρχές σε οποιονδήποτε έδινε κρίσιμες πληροφορίες για τον αρχηγό της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”, όπως μετέδωσε νωρίτερα η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.