X

“Εδώ Βρυξέλλες”…

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει χρήσιμες ειδήσεις και τον “παλμό της ημέρας” από την… καρδιά της ΕΕ.

Ant1news

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει ό,τι συμβαίνει στο κέντρο των εξελίξεων, την “καρδιά” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα όσα αφορούν την χώρα και την καθημερινότητα μας, σε όλο το φάσμα της επικαιρότητας: από την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία και τις μεγάλες αλλαγές, μέχρι τα προγράμματα επιδοτήσεων, τις καθοριστικές δικαστικές αποφάσεις και τις Κοινοτικές Οδηγίες, την προστασία των δικαιωμάτων, τον Πολιτισμό και όσα αφορούν την Τεχνολογία και την προστασία των πολιτών της “κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας”.

Στα τέλη Νοεμβρίου η 4η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας

Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται η 4η έκθεση αξιολόγησης της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας για την Ελλάδα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης, που ενημέρωσε τον Τύπο εν όψει του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.  

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι στο Eurogroup της Πέμπτης οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα συζητήσουν καθόλου για το ελληνικό ζήτημα, καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η 4η έκθεση αξιολόγησης της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας. Η έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στα τέλη του μήνα, στη συνέχεια θα εξεταστεί από το Euroworking Group και μετά το Eurogroup θα εξετάσει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων από τα SNPs και ANFAs.

Ερωτηθείς, αν τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν “για επενδύσεις”, όπως έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, ο αξιωματούχος της ΕΕ διευκρίνισε πως “πράγματι, υπάρχει η δυνατότητα αυτή, ωστόσο η σημαντική απόφαση αφορά στο αν θα αυξηθεί ο δημοσιονομικός χώρος της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό θα συζητηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο”.

Εξάλλου, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της για τις χώρες-μέλη της ΕΕ. Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτίμησε ότι οι προβλέψεις της Επιτροπής για την ευρωπαϊκή οικονομία δεν θα είναι πολύ καλές, αλλά ούτε και αρνητικές.