X

“Συναγερμός” από πυροβολισμούς στο Λονδίνο

Πληροφορίες για έναν νεκρό στην London Bridge. Εκτιμήσεις της Αστυνομίας για μεγάλο αριθμό τραυματιών. Σύγχυση από πληροφορίες και για έκρηξη σε κατάστημα.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές ασφαλείας στο Λονδίνο, μετά απο ειδοποίηση για πυροβολισμούς στην London Bridge, ενώ σύγχυση δημιουργήθηκε προς στιγμή, απο αναφορές ότι υπήρξε και έκρηξη σε κατάστημα, σε πολύ μικρή απόσταση απο το πρώτο περιστατικό, κάτι που διαψεύστηκε όμως απο αστυνομικές πηγές. 

Αμέσως, η περιοχή στην London Bridge αποκλείστηκε απο πάνοπλους αστυνομικούς που έσπευσαν επί τόπου, ενώ άμεσα κινήθηκαν προς την περιοχή και ασθενοφόρα. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να "σφραγιστεί" ο σταθμός του υπόγειου σιδηροδρομου στην London Bridge.

Ομάδα αστυνομικών απέκλεισε το σημείο και γύρω απο ένα κλειστού τύπου αυτοκίνητο, χωρίς ακόμη να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το κατά πόσον σχετίζεται ή όχι με την υπόθεση.

 

 

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι αρκετοί άνδρες κινήθηκαν κατά ενός άλλου άνδρα, στην London Brigde και ότι ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Όπως αναφέρεται απο την βρετανική αστυνομία και όπως προκύπτει απο φωτογραφίες που αναρτώνται στα social media, "ένας άνδρας έπεσε νεκρός στην London Bridge", στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, μετά απο "μαχαίρωμα", καθώς επίσης και ότι ο νεκρός δεν ειναι ο δράστης της επίθεσης με το μαχαίρι.

Επισήμως, η Αστυνομία κάνει λόγο για πολλούς ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί απο μαχαίρι.

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες απο αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το δίκτυο SKY NEWS, ο άνδρας έπεσε νεκρός απο τα πυρά των αστυνομικών.

Δημοσιογράφος του BBC μετέδωσε ότι ακούστηκαν τουλάχιστον δύο πυροβολισμοί.

Επίσημη ενημέρωση απο την βρετανική Αστυνομία, γύρω στις 16:45 (ώρα Ελλάδας), ανέφερε ότι υπήρξε κλήση "για μαχαίρωμα" στην London Bridge, καθώς και ότι έχει συλληφθεί ένας άνδρας, ενώ σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές "εκτιμάται ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες".

Η Αστυνομία αναφέρει ότι ακόμη υπάρχουν ασάφειες στο τι πραγματικά συνέβη, με τα πραγματικά περιστατικά να αποτελούν πεδίο έρευνας. Ακόμη, ότι απο την πρώτη στιγμή το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως "τρομοκρατική επίθεση" σε ότι αφορά την κινητοποίηση των δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2017, στην London Bridge, τρεις άνδρες έπεσαν με το φορτηγάκι τους επάνω σε διαβάτες, ενώ ακολούθως άρχισαν να σκοτώνουν αδιακρίτως όποιον εκινείτο στην ευρύτερη περιοχή, σκοτώνοντας συνολικα 8 ανθρώπους.