X

Τα σενάρια για την αεροπορική τραγωδία στο Καζακστάν (εικόνες)

Κόπηκε στα δύο το αεροσκάφος, που συνετρίβη  επάνω σε πολυώροφο κτήριο. Πολλά παιδιά βρίσκονταν μεταξύ των επιβατών του.

Ant1news

Κομμένο στη μέση, σμπαραλιασμένο, λες και το βομβάρδισαν, το αεροσκάφος τύπου Φοκερ, της εταιρείας Bek Air του Καζακστάν, στέκει μπροστά από το κτήριο, όπου προσέκρουσε, λίγο μετά την απογείωση του, από το διεθνές αεροδρόμιο του Αλμάτι.

Ξημέρωνε όταν το αεροπλάνο με 93 επιβάτες και 5μελές πλήρωμα συνετρίβη. Δεκάδες είναι τα θύματα, νεκροί και τραυματίες. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση 92100 με προορισμό το Νουρ-Σουλτάν. Τα ραντάρ κατέγραφαν την ανώμαλη πορεία του, αλλά και την πτώση του, στις 07: 22 (τοπική ώρα). Το Φόκερ είχε σηκωθεί σε συνθήκες ομίχλης και δευτερόλεπτα αργότερα συνετρίβη επάνω στο κτήριο.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 85 ενήλικες, 5 παιδιά και 3  βρέφη. Τα συνεργεία διάσωσης έσπευσαν αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος. Όπως-όπως μετέφεραν σορούς και τραυματίες με φορεία από τα συντρίμμια. Ο Πρόεδρος της χώρας, Qasym-Jomart Toqayev εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων και υποσχέθηκε την παραδειγματική τιμωρία όσων αποδειχτεί ότι ευθύνονται για την τραγωδία

  

 

 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ήταν ευτύχημα που το αεροπλάνο δεν έπιασε φωτιά, καθώς οι δεξαμενές καυσίμων ήταν γεμάτα. Παράλληλα, έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.  

Η Bek Air είναι εταιρεία χαμηλού κόστους και διαθέτει 7 αεροσκάφη τύπου Φοκερ, η κατασκευή των οποίων διεκόπη το 1997. Οι πτήσεις της Bek Air ανεστάλησαν.